Projecten

Met het project De Bonenparade focussen we op het vergroen(t)en van de versteende bedrijventerreinen. Vooral langs hekwerken laten we verschillende soorten groenten groeien, maar ook fruitbomen zijn hier onmisbaar: ze zijn goed voor de biodiversiteit en geven jarenlang plezier en fruit. Ook zijn fruitbomen onderhoudsarm, waardoor we de bedrijven makkelijker kunnen ontzorgen.

Met het project Groentegevels zorgen we voor meer groen(te) in de openbare ruimte in steden, bijvoorbeeld in plantenbakken op een centraal plein in de stad, of groente in combinatie met een kunstwerk. In tuinen van maatschappelijke organisaties zijn juist gevels heel geschikt, zo groeien bijvoorbeeld tomatenplanten goed omhoog langs regenpijpen. 

Op dit moment zijn we volop bezig in de regio’s Zwolle en Zaandam. Klik op een van onderstaande projecten voor meer informatie en voorbeelden:

Groentegevels

Groentegevels Groen(te) in steden en in de tuinen van maatschappelijke organisaties Met Groentegevels vergroen(t)en we de openbare ruimte van steden. Zo zorgen we bijvoorbeeld voor groenten in

Lees meer »

De Bonenparade

De Bonenparade Van een ‘eetbaar hek’ tot fruitbomen op versteende bedrijventerreinen Met het project De Bonenparade richt Straatboer zich op bedrijventerreinen. Deze versteende grijze landschappen zijn

Lees meer »