Projecten

Met het project De Bonenparade focussen we op het vergroen(t)en van de versteende bedrijventerreinen. Vooral langs hekwerken laten we verschillende soorten groenten groeien, maar ook fruitbomen zijn hier onmisbaar: ze zijn goed voor de biodiversiteit en geven jarenlang plezier en fruit. Ook zijn fruitbomen onderhoudsarm, waardoor we de bedrijven makkelijker kunnen ontzorgen.

Met het project Groentegevels zorgen we voor meer groen(te) in de openbare ruimte in steden, bijvoorbeeld in plantenbakken op een centraal plein in de stad, of groente in combinatie met een kunstwerk. In tuinen van maatschappelijke organisaties zijn juist gevels heel geschikt, zo groeien bijvoorbeeld tomatenplanten goed omhoog langs regenpijpen. 

Op dit moment zijn we volop bezig in de regio’s Zwolle en Zaandam. Klik op een van onderstaande projecten voor meer informatie en voorbeelden:

Groentegevels

Groen(ten) in de stad Van centrale pleinen tot tuinen van maatschappelijke organisaties  Met Groentegevels vergroen(t)en we de openbare ruimte van steden. Zo zorgen we voor groenten

Lees meer »

De Bonenparade

Van kale naar eetbare bedrijventerreinen Een kilometer lang ‘eetbaar hek’, fruitbomen en bloemen Met De Bonenparade richt Straatboer zich op bedrijventerreinen. Deze versteende landschappen zijn vaak

Lees meer »