Kerstbomenparade

De eerste kerstbomenparade

Voor een groen bedrijventerrein en duurzaam gebruik van bomen

We realiseren de eerste kerstbomenparade op een bedrijventerrein om wegwerpbomen te voorkomen én het terrein 11 maanden per jaar te vergroenen. De kerstbomen planten we op schaduwrijke plekken waar verder nauwelijks iets wil groeien, maar waar kerstbomen het juist goed doen. Bomen zijn te waardevol voor de versnipperaar en bedrijventerreinen zijn versteend dus een win-win situatie volgens ons. 

Heeft u plek in uw eigen tuin? Met onderstaande tips vergroot u de kans dat uw boom het overleeft, zodat u er opnieuw plezier van heeft.
Er wordt vaak gezegd dat kerstbomen het niet overleven als deze opnieuw geplant worden, maar het kan heel goed. Met name een kleinere boom met een grote kluit met daaraan veel wortels, kan goed opnieuw geplant worden. Kies bij het planten in uw tuin de meest schaduwrijke plek uit.


Tips voor de aanschaf

* Koop een kerstboom met een zo groot mogelijke kluit want die heeft een grotere overlevingskans.

* Hoe meer wortels hoe beter, dus koop er bij voorkeur één in een pot.

* Kleinere bomen groeien makkelijker weer volop als ze buiten staan, dan grote bomen.

* Koop – indien mogelijk – bij voorkeur een biologische kerstboom, die zijn moeilijk te vinden, maar wel onbespoten.


Tips voor in huis

* Laat de boom bij voorkeur eerst een dag acclimatiseren op een niet al te warme plek, zoals een bijkeuken.

* Zodra de boom in huis staat, blijf dan de boom voldoende water geven; met de gieter bij de kluit en eventueel met een plantenspuit op de naalden.

* Knip de top van de boom niet af; uw boom piekt dan meerdere jaren.

* Vermijd een te warme plek voor uw boom, zoals naast een radiator, want daar droogt de boom heel snel uit.  


Tips voor na de kerst

* Laat uw boom niet te lang binnen staan. Hoe langer een boom gewend raakt aan de warmte, hoe moeilijker de overgang naar buiten wordt.

* Voordat u de boom naar ons toe brengt (of in uw eigen tuin herplant), laat u de boom 1 à 2 dagen acclimatiseren in een minder warme ruimte zoals een bijkeuken of garage.

* Vallen er naalden uit? Geen zorgen, dat is geen teken dat uw boom het niet gaat overleven.

Meebomen?

Op dit moment is aanmelden niet mogelijk, maar houd onze website, nieuwsbrief en social media in de gaten. We zijn gestart op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle, maar wellicht komt de Kerstbomenparade terug op meer bedrijventerreinen.