De Make-over

Tegels eruit, tweedeplants erin!

Uitgedund plantgoed van bedrijfstuinen, stekjes van particulieren of overschot van hoveniers gebruiken om versteende tuinen van sociale huurwoningen te vergroenen? Dat kan en doen wij samen met de bewoners tijdens onze ‘Make-overs’! Socialer en circulairder kan het niet. Planten die over zijn, krijgen dus een tweede leven. Zo vergroenen we de stad ten bate van iedereen!

Lees hier hoe en waar u Tweedeplants planten kunt inleveren.

   De Straatboer Make-Over zorgt voor:

  • Leefbaardere wijken
  • Gifvrij vergroenen
  • Meer biodiversiteit
  • Sociale betrokkenheid
  • Minder tegels
  • Minder hittestress in de stad
  • Circulair (her)gebruik van planten
  • Het eerste zetje voor sociale huurders om zelf verder aan de slag te gaan met hun tuin

SOCIAAL EN CIRCULAIR VERGROENEN

Af en toe is het goed om volgroeide planten te delen, planten te stekken of de tuin uit de dunnen. Nu wordt dit vaak weggegooid, terwijl deze ‘overtollige’ planten hergebruikt kunnen worden, om ze een tweede kans te geven!

Hoe mooi is het als we deze planten gebruiken om versteende tuinen van sociale huurwoningen te vergroenen. Veel huurders willen graag meer groen in de tuin, maar zijn zelf niet altijd in staat dat te doen. Wij helpen ze met het eerste zetje en planten. De bewoners zorgen vervolgens zelf voor het onderhoud.

Iedereen kan plantgoed delen en doneren. Wij slaan de gedoneerde planten tijdelijk op, op onze Straatboerderij tot we weer in nieuwe versteende tuinen aan de slag kunnen. Wilt u meehelpen? Mail ons.

VOOR DE MAKE-OVER

 NA DE MAKE-OVER

ONS DOEL

De liefde voor de natuur voor iedereen toegankelijk maken. 

Een groene leefbare wijk is met het veranderende klimaat voor iedereen fijn. De biodiversiteit heeft het ook hard nodig. Met onze make-overs willen we laten zien dat vergroenen niet moeilijk hoeft te zijn, en dat het mensen kan inspireren en enthousiasmeren om zelf verder met hun tuin om buurt aan de slag te gaan. Voor woningcorporaties en gemeenten biedt deze laagdrempelige en concrete manier van vergroening de kans om een beweging van een groenere stad op gang te brengen.

STRAATBOER MAKE-OVER WORDT GEREALISEERD MET DANK AAN: