Straatboer Make-over

Straatboer Make-over

De biodiversiteit vermenigvuldigen door planten te delen! 
Zo vergroenen we de stad. Helpt u mee?

SIMPEL, SNEL EN GOEDKOOP DE STAD VERGROENEN

De biodiversiteit vermenigvuldigen door planten te delen. Hoe werkt dat? 

Tussen de veelal versteende bedrijventerreinen zijn er ook bedrijven die werk maken van klimaatadaptatie, biodiversiteit en vergroening. Transferro is hier een mooi voorbeeld van, met hun bedrijfstuin vol vaste planten en hoge biodiversiteit. Zij delen hun plantgoed. Ongetwijfeld dat er nog meer voorbeeldbedrijven zijn zoals Transferro.

Eens in de zoveel jaar is het goed om volgroeide planten te delen: dit kan door te scheuren, te stekken of een tuin uit te dunnen. Een deel van deze ‘gescheurde’ planten kunnen op een nieuwe bestemming de ruimte krijgen om te volgroeien.

Hoe mooi is het als we deze planten gebruiken om versteende tuinen te vergroenen. Tegels er uit, deelplanten er in! Zo hebben we de eerste tuinen van sociale huurwoningen al vergroend. 

Een snelle en goedkope oplossing voor meer groen in de stad en blije bewoners!
Iedere organisatie met een groen terrein en ieder hoveniersbedrijf kan planten met ons delen, wij doen de rest.

De make-over: voor en na

DOE MEE!

– Door als organisatie of particulier uw plantgoed met ons te delen, dat sowieso wordt uitgedund tijdens het geplande onderhoud. 

– Door als hoveniersbedrijf plantgoed met ons te delen, van tuinen waar u uw onderhoudswerkzaamheden uitvoert.

– Door als werknemer aan uw werkgever te vragen om ook met jullie bedrijfstuin mee te doen.

– Door als woningcorporatie of bewoner mee te doen! Laat het ons weten als de tuin van uw sociale huurwoning versteend is en u graag meer groen wilt, maar het u zelf niet lukt dat te realiseren.