In de media

Voorbeelden van artikelen, radio en tv

TV-programma BinnensteBuiten

Op 8 november 2023 zijn onze Make-overs te zien geweest in het populaire tv-programma BinnensteBuiten van KRO-NCRV.

“In Zwolle geeft Stichting Straatboer tweedehands planten een nieuw leven in hun straatboerderij. De gratis planten worden in de versteende voortuinen van sociale huurwoningen aangeplant. En dat is ook goed voor de biodiversiteit!”

Bekijk de video van BinnensteBuiten (7 minuten) »

Dagblad de Volkskrant

Steenbreek aanmoedigingsprijs 2022

En…. de aanmoedigingsprijs gaat naar….. stichting Straatboer! 
De Steenbreek-Jury: “De Straatboer Make-Over is een voorbeeldproject voor Nederland waar sociale- en groene waarden samenkomen. In kwetsbare wijken met veel sociale woningbouw is het extra moeilijk om bewoners bij vergroening te betrekken. Door daadwerkelijk te helpen met het verwijderen van stenen, het aanbieden van gratis planten en een stukje advies aan bewoners, zie je gelijk resultaat in de straat. Het project heeft veel potentie voor de toekomst en is daarom de aanmoedingsprijs van de Steenbreektrofee 2022 toegekend.”
Lees verder >>

De Swollenaer

The Happy Activist

Een bloeiende samenleving begint met sterke wortels.

Meer dan 70.000 happy activists helpen om duurzame initiatieven dagelijks onder de aandacht te brengen. In dit vrolijke filmpje laten ze zien hoe ons Make-over project blij maakt.

Bekijk het filmpje hier >>

Website The Happy Activist >>

Dagblad Trouw

Achter het bedrijfsverzamelgebouw van Bedrijvige Bij aan de rand van Zaandam ligt een pasgemaaid grasveldje. In het midden is een langgerekt bloemenlint ongemaaid gebleven. Hommels vliegen van bloem naar bloem van de gele rolklaver. Er staan verschillende fruitbomen en een picknicktafel.

Christiaan Kuipers (31) houdt een tak van een pruimenboom omhoog. “Deze hangt al vol”, knikt hij naar de paarse en gele vruchten. Iets verderop tilt hij wat bladeren van een appelboom op – groene knotsen van appels worden zichtbaar. Bij de gevel van het bedrijfspand klimt tegen elke regenpijp een cherrytomatenplant omhoog. Sommige tomaatjes worden al rood.

Lees verder >>

De Stentor

Zwolle krijgt in Park de Wezenlanden een Straatboerderij: ‘Voorbeeldproject’.

De nieuwe Straatboerderij in Park de Wezenlanden in Zwolle opent deze week. Een plek waar op de bloemenweide vlinders rondfladderen en bijen hun nectar verzamelen. Met een vijver waar kikkers vrolijk kwaken. Waar eetbare planten voor iedereen te plukken zijn. En met twee bankjes waar je op kan zitten en genieten.

Lees verder >>

P+

P+ schreef in hun magazine over een “kilometer bedrijfshek om op te eten.”

“Een kilometer aan hekwerk in een bedrijvenpark waar bonenstaken omhoog klimmen, tomatentrossen rood kleuren en zonnebloemen het steriele grijs opvrolijken. De medewerkers van de bedrijven gaan er in hun pauze graag even langs.”

Lees hier het online artikel >>

Lees hier de PDF uit het magazine >>

FBTO

Dit is het verhaal over Straatboer, gemaakt door FBTO.

NIET DROMEN, MAAR DOEN
Er sluipen een hoop gewoontes in ons leven, maar eerste en laatste keren zijn altijd bijzonder. Dat zijn de momenten die we nooit meer vergeten. Bijvoorbeeld de laatste dag dat je achter je bureau zat, en de eerste keer dat je met je handen in de klei aan het werk ging. In deze blogserie volgt FBTO mensen die over deze bijzondere momenten willen vertellen.

Lees verder >>

BNN VARA - Vroege Vogels

Christiaan Kuipers, die de stichting Straatboer in het leven heeft geroepen, heeft zelf een moestuin maar vindt dat de openbare ruimte en bedrijventerreinen ook prima geschikt zijn om groenten te verbouwen.

“Achterliggende gedachte is: meer tegels eruit en meer groen en groente erin, dus: boeren op straat. Bovendien is het goed voor de biodiversiteit, want de bloemen trekken insecten aan”, zegt hij. 


Luister hier het radio fragment >>

RTL Koffietijd

“We hadden al een kaasboer en een groenteboer, maar nu hebben we ook een Straatboer!” 

Bekijk hier het fragment >>

Oneworld

The Happy Activist

The Happy Activist zet allerlei ‘groene’, positieve en vernieuwende initiatieven in de schijnwerpers. Waaronder Straatboer!

Bekijk hier de vrolijke video >>