Tweedeplants planten inleveren

Doneer planten, stekjes of zaden als bewoner, bedrijf, hovenier of kweker

VOOR BEDRIJVEN, HOVENIERS EN KWEKERS

Geregeld zien wij Straatboeren met pijn in ons hart gehele (bedrijfs)tuinen, plantsoenperkjes of parken gerooid worden waarbij vele gezonde goede borderplanten in de afvalcontainer belanden. Ook bij hoveniers, kwekerijen of groothandels kan het voorkomen dat planten net niet (meer) geschikt zijn om te verkopen of te planten. Hierdoor raken de planten op een dwaalspoor met het risico om als afval bestempeld te worden. Vindt u dat ook zonde, net als wij? Daarvoor is er TweedePlants! Er zijn namelijk nog veel stenen in de stad – zoals versteende voortuinen – die we kunnen vervangen met deze planten.

Wilt u met uw organisatie ook inzetten op een duurzame en circulaire economie?
Doe mee en lever Tweedeplants aan! Hier landen de planten.

Deze organisaties leveren al structureel planten voor ons Make-over project:

INSTRUCTIE VOOR BEWONERS DIE PLANTEN WILLEN SCHENKEN

Als bewoner kunt u natuurlijk ook meedoen! Die groene container hoeft u niet te vullen met planten die zich te snel vermenigvuldigen in uw tuin. Wij kunnen met die planten versteende voortuinen vergroenen, dus lever ze in!

Waar u kunt inleveren:

De Straatboerderij
Gevestigd op Kinderboerderij Wezenlanden
Almelose Kanaal 33
8012 BX Zwolle

Openingstijden:
Kinderboerderij Wezenlanden is dagelijks geopend van 9:00 – 16:30 uur. Planten inleveren tegen de buitenkant van het hek kan de hele dag door. 

Route op het terrein:
Als u het terrein van de kinderboerderij oploopt, houdt u rechts aan. U herkent de Straatboerderij door het krijtbord op het pad (zie foto).

Plaats de planten voor het hek van de Straatboerderij. Iedere dinsdagochtend zijn we aanwezig en dan planten we gedoneerde planten hier tijdelijk in, totdat ze naar een versteende voortuin gaan. 

De Straatboerderij:
Wat u kunt inleveren:

Vaste planten:
– Geschikt voor in borders/tuinen (Geen hoge struiken of bomen).
– Bij voorkeur inheemse planten, die zijn nog beter voor de biodiversiteit. Als dat niet zo is, geen probleem, alles beter dan de steen die er lag.

Voorbeelden vaste planten:
Hemelsleutel, Kruipend Zenegroen, Lange Ereprijs, Koninginnekruid, Maagdenpalm en Kattenkruid (zie foto’s v.l.n.r.).

Een hele plant, stekjes of een gedeelde/gescheurde plant:
Er zijn planten die ‘groeien als kool’ terwijl het geen kool is. Die planten kunt u soms delen of scheuren. Benieuwd hoe dat werkt? Hier kunt u lezen hoe u de plant kunt delen, stekken of scheuren. Dat verschilt namelijk per plant. Komt u er niet uit, google dan eens op het type plant dat u heeft. Komt u er dan niet uit, mail ons dan.

Zaden
Goed gedroogde zaden van planten zijn ook welkom. Die kunt u afleveren bij het loket van Kinderboerderij Wezenlanden in Zwolle. Vermeld daarbij de naam van de plantensoort en ook de datum waarop de zaden geoogst zijn.

Voorbeelden van vaste planten:

HEEFT U EEN VRAAG?