Over de Straatboerderij

DE PLEK WAAR IEDEREEN PLANTEN KAN INLEVEREN

De Straatboerderij is onze fysieke plek. Het is een tuin waar we alle ’tweedeplants’ planten verzamelen en tijdelijk huisvesten, totdat ze naar een versteende voortuin in de stad gaan.

Het gaat om overtollige of gescheurde vaste planten die bewoners uit Zwolle inleveren, overtollige planten van hoveniers of deelplanten uit bedrijfstuinen. Deze planten zijn gifvrij, dus blije bijen en insecten! Het hergebruik van planten is circulair en we letten op het gebruik van zoveel mogelijk inheemse planten.

KOM OOK LANGS VOOR EDUCATIE OVER MINI-DIERTJES 

Bij kinderboerderij Wezenlanden hebben we een grasveld van 400m2 omgetoverd tot een stukje natuur dat in volle bloei staat, met veel inspiratie voor eigen huis, tuin en straat. Het is een eetbaar paradijs voor mini-diertjes geworden. Kom kijken en ontdek via de educatieve borden leuke en leerzame tips en weetjes voor volwassen en kinderen.

Alle boeren zijn erg afhankelijk van allerlei minidiertjes die zich in de bodem, bloemen of ergens daartussen bevinden. Zonder deze diertjes vindt er veelal geen bestuiving plaats, hebben vogels minder zaden en wij als mens minder eten. Deze diertjes en het verhaal hierover hoort daarom ook thuis op een (kinder)boerderij. Ook daarom hebben we dit gerealiseerd.

PLANTEN INLEVEREN

Iedereen die wil meehelpen kan vaste planten komen brengen. We zijn iedere dinsdagochtend aanwezig vanaf 10:00 uur. Komt het niet uit op dinsdag? Zet dan de planten tegen het hek, dan zetten wij ze in de grond zodra we er zijn.

Kom je een kijkje nemen? Iedereen is welkom! De Straatboerderij is dagelijks geopend.

Adres

De Straatboerderij
Kinderboerderij Wezenlanden
Almelose Kanaal 33
Zwolle