Over ons

Stichting Straatboer is in 2019 gestart met vergroenten; vergroenen met groenten en fruit. Hoe creatiever, hoe beter. Zo hebben we op een versteend openbaar plein in de binnenstad een PlukPlek gecreëerd, die voor iedereen toegankelijk is. Ook hebben we op kale bedrijventerreinen een lunchplek tussen de fruitbomen gemaakt en kregen bedrijfsmedewerkers uitzicht op bloeiende hekwerken, met klimmende tomaten.

Op dit moment ligt onze focus op het vergroen(t)en van versteende voortuinen van sociale huurwoningen in Zwolle. Dit doen we in samenwerking met woningcorporatie SWZ. Maar we hebben ook gesprekken met andere woningcorporaties en gemeenten. Wil jij ook aan de slag met versteende tuinen in jouw omgeving? Laat het ons weten. 

Of ben je geïnteresseerd om ook te Straatboeren, als vrijwilliger of ZZP’er? 

Het bestuur

Ed Anker

Voorzitter

Ed is 8 jaar lang wethouder geweest binnen de gemeente Zwolle en volgens hem kan “iedere bewoner een deltawerker zijn”. Met veel passie en toewijding wil hij met stichting Straatboer klimaatadaptatie in steden versnellen. 

Arap-John Tigchelaar

Penningmeester

Arap-John is als directeur van Transferro en voorzitter van bedrijvenvereniging Hessenpoort intrinsiek gemotiveerd om duurzaamheid verder te brengen. Zowel met het bedrijf Transferro als bestuurder van stichting Straatboer.

Pien van der Does

Secretaris

Pien was werkzaam bij de gemeenten Amsterdam en Zwolle en bij een woningcorporatie in Deventer. Zij heeft toen ervaren dat een fijne, gezonde woonomgeving voor iedereen belangrijk is. Veel groen en je samen inzetten in je buurt helpen daarbij.

Ambassadeurs en oud-bestuursleden

Marjan Minnesma

We weten wat er moet gebeuren. Laten we samen aan de slag gaan en anderen meesleuren in ons onstuitbaar enthousiasme.

Taeke Kuipers

Jarenlang actief geweest als aannemer in de bouwsector. Enorm leuk om vanaf de oprichting van de stichting mijn zoon te ondersteunen en mijn passie tuinieren te combineren met de rol van ambassadeur.

Team

Christiaan Kuipers

Oprichter & directeur

Christiaan heeft al jarenlang een passie voor groentetuinen. Als klein jongetje was hij altijd al te vinden in de (groente)tuin van zijn ouders. Met Straatboer ziet hij veel kansen die hij graag in samenwerking met anderen oppakt.

Bram Piersma

Projectleider

Bram is een geboren en getogen Zwollenaar die op allerlei manieren de stad mooier en groener wil maken. Bij Straatboer kan hij op creatieve wijze bewoners en organisaties motiveren om de stad tot een groene oase te maken. Een Blauwvinger met Groene vingers!

Marcel Kamphuis

Straatboer & Chef Planten

Marcel woont in Zwolle en is fervent moestuinder. Hij heeft eerder meegewerkt aan eetbare groene projecten en werkt nu dus bij Straatboer. Zijn missie en motto: “Alles moet groen!”.

Gerben de Vries

Straatboer en Chef Techniek

Gerben is onze technische man voor het realiseren van slimme regenwater oplossingen. Voor het Make-over project sluit hij alle regentonnen aan. Zijn doel is zoveel mogelijk regenwater op te vangen en/of te infiltreren in de bodem.

Guusje Steeg

Chef Instagram

Guusje studeert Journalistiek in Zwolle. Bij Straatboer post ze over alle ontwikkelingen op Twitter en Instagram en zorgt ze voor de vormgeving van flyers, spandoeken en meer.

Michaël Hylkema

Straatboer & Chef Wilgen

Michaël heeft als droom om Zwolle nog groener te maken. Grote inspiratie hierbij is het magische boomdorp Lothloriën en Rivendell uit Lord Of The Rings. Zijn missie is om iets van die magie in het echt te realiseren en zo de stad te verweven met de natuur.