Over ons

Over ons

Met het vergroenten van stedelijke gebieden geeft Straatboer invulling aan een aantal uitdagingen van deze tijd: biodiversiteit, klimaatadaptatie, bewustwording over ons voedselsysteem en sociale inclusiviteit. Diverse maatschappelijke organisaties ondersteunen de stichting. Deelnemende bedrijven betalen een deel van de totale kosten en samen met de ondersteunende organisaties kunnen we vergroen(t)ing van de ruimte realiseren.
Met interne nieuwsbrieven, samenpluk- en plantdagen en andere activiteiten worden de medewerkers en buurtbewoners betrokken.

Sociale inclusiviteit
Straatboer werkt samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij werken samen met Tiem, de partij die werkt aan een inclusieve arbeidsmarkt in de regio Zwolle. Tiem begeleidt mensen naar regulier werk en veel mensen die graag buiten willen werken doen ervaring op om te werken als Straatboer. Tiem is ook gevestigd op het bedrijventerrein Hessenpoort waar wij actief zijn met de Bonenparade. Zo zorgen we dus voor meer sociale samenhang op het bedrijventerrein en dragen bij aan een inclusieve arbeidsmarkt.

Samenwerking met De Kas van Kaat: biologische kwekerij en sociale onderneming

De groenten die niet direct gezaaid kunnen worden, planten we voor in De Kas van Kaat. De Kas van Kaat is een biologische kwekerij en keukenatelier en onderdeel van de Omega-groep. Deze zorgorganisatie biedt begeleiding op het gebied van wonen, ambulante- gezinsbegeleiding en werk en dagbesteding. Door hier de planten voor te telen hebben de planten, voordat we ze op de definitieve bestemming planten, al sociale impact gemaakt.

Borden gemaakt van gered hout

Onze borden worden gemaakt bij sociale onderneming Binthout in Zwolle. Zij redden Nederlandse bomen van de versnipperaar en maken met mensen uit kwetsbare groepen prachtige designproducten van het hout, waaronder onze borden.

Kunst en groen(ten): een gouden combinatie 

Vergroen(t)en van de omgeving kan op verschillende manieren. Zo ook met kunst. Dit laat kunstenaar Merijn Vrij zien met diverse projecten en een daarvan is het Groenpaviljoen. In Zwolle, bij het Stadskantoor, mogen wij dit groenpaviljoen aankleden met de Bonenparade. Samen met studenten onderhouden we dit groene bolwerk van wilgentakken de hele zomer, zodat u ook om de hoek smakelijk kunt genieten van verse groenten en een verkoelende plek op het plein.