Openbare PlukPlek

Groen(ten) in de openbare ruimte

Plukken op centrale pleinen en plekken in de stad

VOORBEELDPROJECT

Op het Lubeckplein in Zwolle zorgen we voor meer groen. Het plein ligt naast het stadskantoor en vlakbij het treinstation en was behoorlijk versteend. Daar wilde de gemeente – net als Straatboer – graag verandering in brengen. Dus hebben we plantenbakken gevuld en het bestaande kunstwerk van Merijn Vrij aangekleed met groenten. Nu groeit hier van alles: van radijscourgettes en pompoenen tot sperziebonen en tomaten. In de winter planten we verschillende koolsoorten, waaronder spruiten.

QR-CODES SCANNEN

Loopt u er langs en bent u benieuwd naar wat er groeit en wanneer het geplukt kan worden? Scan de QR-codes voor meer informatie, tips om zelf aan de slag te gaan in eigen (gevel)tuin, weetjes en heerlijke recepten.
De bloemen van onder andere de courgetteplanten trekken volop bijen en vlinders. En de groenten kunnen langs de wilgentakken omhoog klimmen, wat een verkoelende plek creëert in de zomer en bijdraagt aan klimaatadaptatie in de stad.

Previous slide
Next slide

MEEPLUKKEN?

Benieuwd wat wij voor uw gemeente, woningcorporatie of maatschappelijke organisatie kunnen doen om meer groen te realiseren? Neem contact met ons op, we denken graag mee.