Vacature bestuurslid

Bestuurslid gezocht voor bestuur stichting Straatboer

Bij voorkeur een secretaris
            Over stichting Straatboer

Straatboer wil steden op een circulaire en sociale manier verder vergroen(t)en. De stichting initieert nieuwe projecten, voert bestaande projecten samen met andere organisaties uit en communiceert over vernieuwende concepten om vergroening in steden te versnellen. De Straatboeren vergroen(t)en o.a. met sociale huurders versteende voortuinen samen met woningcorporaties. Daar waar mogelijk wordt er vergroent met een eetbare insteek. Alle projecten hebben een sociale insteek waarbij circulariteit en het overdragen van bewustwording over vergroening, een belangrijke rol speelt.

            Organisatie & bestuur

Stichting Straatboer bestaat uit 3 medewerkers en 7 enthousiaste vrijwilligers met passie voor (eetbaar) vergroenen en biodiversiteit. Gevestigd in Zwolle maar met een ambitie om in meerdere steden actief te zijn, is uitbreiding van het bestuur wenselijk.

  • Het bestuur is eindverantwoordelijk en heeft een belangrijke rol in visievorming, strategie, doelstellingen en de bijbehorende actieplannen;
  • Het bestuur stelt het (meerjarige) beleid vast, toetst de uitvoering daarvan, stuurt waar nodig bij het vaststellen van de begroting en het gevoerde financiële beleid;
  • De bestuurders onderhouden een netwerk met andere bestuurders, politiek, overheid en maatschappelijke organisaties, zijn maatschappelijk betrokken en ondernemend, met durf en daadkracht;
  • De bestuurder ondersteunt de missie en motivatie van Stichting Straatboer;
  • Het bestuur fungeert als klankbord;
  • Als bestuur werken we samen als een team waarbij een ieder een primaire taak vervult. Elke bestuurder is een teamspeler die effectief kan communiceren, met een balans tussen kritisch tegenspel en steunend samenwerken.
            Secretaris

Bij voorkeur wordt gezocht naar een Secretaris. 
In goed overleg kan echter ook de functie van Penningmeester vervuld worden.

De secretaris van het bestuur houdt een algemeen overzicht op de uitvoering van procedurele zaken binnen het bestuur en de stichting. De praktische taken van de secretaris van het bestuur zijn onder andere de voorbereiding van de bestuursvergaderingen en het zorgvuldig opstellen van notulen.

Gevraagde tijdsinzet
Tweemaal per jaar vindt er een bestuursvergadering plaats. In het drie koppige bestuur heerst een gemoedelijke sfeer met veel ruimte voor overleg, humor en uiteraard serieuze zaken.

Stichting Straatboer is op zoek naar een actief persoon die graag de ambities van de stichting verder wil brengen en de doelen een warm hart toedraagt. PR-ervaring en/of een relevant netwerk is een pre.

Heeft u interesse in deze functie? Stuur dan een e-mail naar info@straatboer.nl.

Tijdsbesteding jaarlijks: ± 20-25 uur

            Heeft u interesse in deze functie?