Team

MEE STRAATBOEREN

Woon je in (omgeving) Zwolle en wil je als vrijwilliger meehelpen met het vergroenen van de stad of op een andere manier bijdragen aan Straatboer? Laat het ons weten.

Ook als je ver van Zwolle woont, maar dichtbij de missie van Straatboer staat en iets wilt doen in jouw eigen woon- of werkomgeving, denken we graag mee met het opzetten van projecten. 

Christiaan – Initiatiefnemer

Christiaan heeft al jarenlang een passie voor groentetuinen. Als klein jongetje was hij altijd al te vinden in de (groente)tuin van zijn ouders. Met Straatboer ziet hij veel kansen die hij graag in samenwerking met anderen oppakt.

Marcel – Straatboer

Marcel woont in Zwolle en is fervent moestuinder. Hij heeft eerder meegewerkt aan eetbare groene projecten en werkt nu dus bij Straatboer. Zijn missie en motto: “Alles moet groen!”

Gerben – Straatboer

Gerben woont in Zwolle en werkt daar als Straatboer aan het vergroenen van de omgeving, onder andere in de wijk Holtenbroek waar een gezamenlijke moestuin de buurt vergroent en samenbrengt.

Guusje – Social media

Guusje studeert Journalistiek in Zwolle. Bij Straatboer post ze over alle ontwikkelingen op Twitter en Instagram en zorgt ze voor de vormgeving van flyers, spandoeken en meer.

Michaël – Straatboer

Michaël heeft als droom om Zwolle nog groener te maken. Grote inspiratie hierbij is het magische boomdorp Lothloriën en Rivendell uit Lord Of The Rings. Zijn missie is om iets van die magie in het echt te realiseren en zo de stad te verweven met de natuur. 

Bram – Projecten

Bram is een geboren en getogen Zwollenaar die op allerlei manieren de stad mooier en groener wil maken. Bij Straatboer kan hij op creatieve wijze bewoners en organisaties motiveren om de stad tot een groene oase te maken. Een Blauwvinger met Groene vingers!

Berry – Tuinboer

Berry werkt doordeweeks bij TIEM en samen met Harry en andere collega’s onderhoudt hij de eetbare planten op bedrijventerrein Hessenpoort. Hij vindt het heerlijk om buiten langs de hekwerken te lopen en te kijken hoe alle groenten erbij staan.

Harry – Tuinboer

Harry werkt doordeweeks bij TIEM en samen met Berry en andere collega’s onderhoudt hij de (eetbare) planten op bedrijventerrein Hessenpoort.

Het bestuur

Taeke Kuipers

“Jarenlang actief geweest in de (verduurzaming van de) bouwsector. Nog steeds veel contact met bedrijven(terreinen) en hoe leuk is het om mijn hobby tuinieren hier als bestuurder te introduceren.” Functie in het bestuur: secretaris en penningmeester. Favoriete bonen: snijbonen

Marjan Minnesma

“We weten wat er moet gebeuren. Laten we samen aan de slag gaan en anderen meesleuren in ons onstuitbaar enthousiasme.” Favoriete bonen: pronkbonen

Christiaan – Initiatiefnemer

Christiaan heeft al jarenlang een passie voor groentetuinen. Als klein jongetje was hij altijd al te vinden in de (groente)tuin van zijn ouders. Met Straatboer ziet hij veel kansen die hij graag in samenwerking met anderen oppakt.