Straatboeren in jouw regio

WORD JIJ DE NIEUWE STRAATBOER IN JOUW REGIO? 

Leuk dat jij ook wilt werken aan het vergroenen van steden!

We bouwen aan een netwerk van lokale Straatboeren die – uit naam van Stichting Straatboer – onze leefomgeving vergroenen, samen met de buurt. Zo maken we samen nog meer impact!

Als lokale Straatboer in jouw regio — idealiter doe je dit met zijn tweeën — ben je samen verantwoordelijk voor de Straatboer Make-overs, mogelijk een Straatboerderij (Tweedeplants plantenhub) en het bouwen van een community in de regio. Je werkt als ZZP’er in opdracht van jouw lokale woningcorporatie, bedrijf of gemeente. Zij vergoeden je voor het aantal Make-overs dat je doet. Een deel van het bedrag van de opdracht gaat naar Stichting Straatboer voor ondersteuning, ontwikkeling en onderzoek.

Het is belangrijk dat je het leuk vindt om te organiseren en bewoners te enthousiasmeren. Om bijvoorbeeld een lokale sociale werkorganisatie het voorwerk te laten doen en ter plekke met bewoners planten in de grond zetten, maar ook om altijd het aanspreekpunt te zijn voor de gemeente, woningcorporatie en andere belanghebbenden.

Lees hieronder meer over de kennismaking op 3 oktober en de Straatboer opleiding in november.

KENNNISMAKINGSDAG STRAATBOER

Wil je weten wat het Straatboeren inhoudt? Wat er bijkomt kijken tijdens de Make-over? Of gewoon geïnteresseerd in onze manier van werken en weten waarom we doen, wat we doen? We organiseren op dinsdag 3 oktober van 10.00 – 14.00 uur een Kennismakingsdag bij onze Straatboerderij te Zwolle. We vertellen hierover wat wij doen en mogelijk ook of dit iets is voor jou, in jouw stad of regio. We helpen je hierbij graag verder. Dus als je geïnteresseerd bent in deze kennismakingsdag, meld je aan via info@straatboer.nl (of klik op de button)

Kosten voor dit dagdeel zijn 25 euro per persoon en is incl. vega lunch, koffie & thee.
Adres: Almelose Kanaal 33 te Zwolle. 7 min. fietsen vanaf Station Zwolle, parkeermogelijk is er ook.

De kennismakingsdag is vol! 

Gemist? Te laat? Houd onze nieuwsbrief in de gaten, in 2024 komen er nieuwe momenten 🌞💚

— Inschrijven voor de opleiding is nog wel mogelijk —

STRAATBOER OPLEIDING

Geïnteresseerd geraakt tijdens de kennismakingsdag om ook te gaan Straatboeren? Dan is deze opleiding jouw volgende stap. Om je goed op weg te helpen, organiseren we namelijk een Straatboer opleiding. Om Straatboer te kunnen worden is het vereist dat je op de hoogte bent van onze manier van werken, onze kennis en ervaringen. Ook helpen we je met het benaderen van woningcorporaties, gemeente en andere relevante organisaties in jouw stad. Onze ervaringen en kennis delen we graag met je in een tweetal online en een fysieke bijeenkomst. In november gaan we fysiek een aantal Make-overs bijwonen in Zwolle om je een beter beeld te geven van de werkzaamheden.

Heb je interesse of weet je zeker dat je Straatboer wilt worden? Meld je aan voor onze opleiding door ons te mailen.

INHOUD VAN DE OPLEIDING

We bieden je het volgende:

 • De Straatboer methodiek: wat er voor nodig is om het van A tot Z te organiseren
 • Basiskennis ecologie, inheemse (sier)planten en klimaatadaptatie
 • Gebruik van Straatboer’s communicatiemiddelen
 • Samenwerking met gemeenten, woningcorporaties en andere partijen
 • Ervaringen van de Straatboer Make-over’s
  (alle tips & tricks)

Data van de opleiding:

 • 8 november: 19.30 – 21.30 uur online
 • 15 november: 10.00-14.00 uur fysiek te Zwolle (incl. lunch)
  (reservedag is woensdag 22 november: 10.00-14.00 uur
 • 29 november: 19.30 – 21.30 uur online

Het fysieke gedeelte is incl. vega lunch, koffie & thee.

Benieuwd naar de kosten voor de opleiding? Informeer!

COACHINGTRAJECT OM SAMEN MET ONS PILOT TE STARTEN

Na het afronden van de opleiding en voldoende enthousiasme bij de deelnemer gaan we gezamenlijk het laatste traject in. We gaan daadwerkelijk aan de slag. We gaan met jou, als deelnemer, opzoek naar een welwillende woningcorporatie in jouw stad, hebben gesprekken met de gemeente en beginnen in 2024 met een eerste pilot. Met de kennis uit de opleiding, praktijkervaring en met ons als Zwolse Straatboeren als ondersteuning bij de eerste daadwerkelijke make-overs kunnen we aan de slag. We hebben alle drie fasen doorlopen: kennisdeling, opleiding & coaching.