Regenton

Een regenton aansluiten bij een Make-over tuin

WAAROM ZOU IEDERE TUIN EEN REGENTON MOETEN HEBBEN?

Tijdens de Straatboer Make-over pakken we versteende tuinen aan om plaats te maken voor planten. Door klimaatverandering zijn er steeds vaker periodes van extreme droogte waardoor we onze planten vaker met water moeten besproeien om ze in leven te houden. Omdat wij voor een circulair en duurzaam systeem gaan is het niet wenselijk om gefilterd drinkwater uit de kraan te gebruiken. Het systeem van drinkwater vraagt namelijk veel energie in de vorm van zuivering en pompen. Daarnaast hebben drinkwaterbedrijven moeite om aan de groeiende behoefte van drinkwater te voorzien. Een verbod op sproeien is daarom in de toekomst zeker niet uitgesloten.

Voldoende beschikbaarheid van water is belangrijk in een groene stad. Regenwater is volop beschikbaar als het opgevangen wordt in bijvoorbeeld een regenton en ook nog eens gratis. Bovendien is het gebruik van regenwater beter voor de planten.

Een enkele regenton levert gemiddeld jaarlijks 2000 liter herbruikbaar regenwater op. Door een regenton te plaatsen en educatie te bieden op het gebied van water helpen wij mee met de beschikbaarheid van (drink)water en het in stand houden van een groene stad.

HET AANSLUITEN

Tijdens onze Make-over’s kan een gemeente of woningcorporatie aanbieden om de kosten te dekken voor het aanschaffen en aansluiten van de regenton. Dit kan ook via een bewonerscollectief zoals in het Groene Zuiden of 50tinten groen Assendorp, wij bieden aan om regentonnen aan te sluiten voor bewoners die dit graag willen laten doen.  

Via stichting Straatboer kan onze collega Gerben de regenton bij u aansluiten. Gerben is een ervaren expert in het aansluiten van regentonnen, heeft het gereedschap en denkt ook met u mee door advies te geven. Hij adviseert graag over regenwater en de regenton in combinatie met andere mogelijke maatregelen.

De kosten voor installatie bedragen 169 euro excl. BTW en excl. materiaal zoals de regenton. Hiervoor komt hij langs op een afgesproken datum.

Aanmelden kan via: info@straatboer.nl met als onderwerp ‘regenton aansluiten’. Vervolgens ontvangt u via de mail een link waarmee u een tijdslot kunt kiezen.

Indien er naar verloop van tijd nog vragen of opmerkingen zijn, zijn we altijd in de gelegenheid om deze te beantwoorden. 

RANDVOORWAARDEN VOOR DE AANSLUITING

 • De bewoner heeft de regenton besteld en klaarstaan voor installatie en heeft een foto gedeeld van het type regenpijp en de situatie zodat Straatboer het juiste materiaal voor installatie kan aanschaffen.
 • De bewoner zorgt voor een vlakke ondergrond waar de regenton stabiel op kan staan. Of heeft een paar tegels klaarliggen om dit samen te realiseren.
 • Straatboer werkt bij voorkeur met snelle regentonvuller. Namelijk:
  • Garantie speedy avanti €35.50
  • Garantia speedy met bladvanger €66.50
  • Garantia Rapido met afsluitkraan €54.50
 • De bewoner is bij voorkeur thuis tijdens de installatie of de plek is goed bereikbaar indien de bewoner afwezig is. Straatboer maakt hiervoor een afspraak met de bewoner.
 • Straatboer is niet verantwoordelijk voor het vullen van de regenton als er geen water stroomt in de regenpijp omdat deze afwatert in een andere regenpijp als waarop de regenton is aangesloten, of als deze is verstopt. 
 • De bewoner bepaalt de positie van de regenton. Straatboer kan hierbij adviseren.
 • Het benodigde gereedschap wordt beschikbaar gesteld/ingekocht door Straatboer.
 • Optioneel: Een eventueel onderhoudsabonnement is af te sluiten tegen een kostprijs van €59. Wij controleren dan jaarlijks de aansluitingen, de ton en de vulautomaat en verrichten indien nodig kleine reparaties (exclusief materiaal).