Ik peer ‘m ook

Perenboomactie voor bedrijventerreinen

Peert u mee?

De start van de perenboomactie gaat als een (s)peer
We hebben in februari 2021 bij 20 bedrijven al 150 perenbomen geplant. Deze zijn verspreid over 3 bedrijventerreinen in Overijssel: in Deventer, Almelo en Zwolle. In onderstaande video ziet u het resultaat.

Naast perenbomen ook andere fruitbomen 
Ook andere fruitbomen zijn mogelijk naast perenbomen. Zo hebben we in Zwolle ook appel-, pruim- en perzikbomen geplant. Goed voor de biodiversiteit en klimaatadaptatie en met een picknicktafel erbij ook een fijne lunchplek in de zomer, waar vers fruit geplukt kan worden. 

U geeft aan waar de bomen komen te staan
De perenbomen zijn laagstam perenbomen en worden zo’n 3 a 3,5 meter hoog. Een klein oppervlak van circa 20m2 is al voldoende voor een zevental boompjes. Het enige dat u hoeft te doen, is aangeven welke plek beschikbaar is voor de bomen. 

Appeltje (eitje)
Wij leveren de bomen op locatie en zorgen voor het planten van de bomen. Appeltje (eitje). Neem contact met ons op voor meer informatie en voor alle mogelijkheden.

Ook aan de slag?

Wilt u graag uw bedrijfsterrein vergroen(t)en met fruitbomen of met bijvoorbeeld een bijenlint en/of groenten langs het hekwerk? Neem dan contact met ons op en blijf op de hoogte van acties via onze nieuwsbrief.

Foto’s: op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle zijn we in januari al begonnen met het planten van appel-, pruim- en perzikbomen. Er is o.a. over geschreven door P+: lees het artikel hier. Mooie bloesem die aan de fruitbomen komt in de lente. En rechts het team in actie; perenbomen planten bij Euroma in Zwolle.